עדן

עדן

מדוע חלב עיזים בריא יותר ?

חלב העיזים, פעם זה היה טרנד למבינים בלבד. אך הוא כבר לא נמכר אך ורק בחנויות הטבע אלא גם במרכולים השונים ואף בחנויות נוחות ובמכולות קטנות. לביקוש הזה יש סיבה, סיבה טובה. כיום, מרבית הציבור יסכים עם הטענה שחלב עיזים בריא יותר, לעומת חלב פרה. אך עולה השאלה מדוע חלב עיזים בריא יותר? יש כאלה הסבורים כי זהו חלב שמתאים לאנשים הרגישים ללקטוז. על הטענה הזאת יש מחלוקת אך מה שבטוח, זהו חלב שהרבה יותר קל לעיכול. לחלב הזה מיחסים תכונות נוספות, יוצאות מן הכלל. למשל, הוא מסייע לריפוי של אפטות בפה וגם מקל על כאבי בקיעת וצמיחת השיניים בקרב תינוקות. בנוסף, למרות שחלב העיזים הינו עשיר יחסית בשומן, הרכב השומנים הינו שונה. בין חלקי השומן שבחלב העיזים ישנם מרכיבים אשר עוזרים לטיהור וניקוי הגוף, סילוק חומרים רעילים ואפילו, חיזוק מערכת החיסון. כלומר, לא צריך להתרגש בשל אחוזי השומן הגבוהים שכן היתרונות הבריאותיים בהחלט איכותיים ומורגשים.  

האם באמת לחלב עיזים יש תרומה לאריכות ימים

למרות שאנו חיים במזרח התיכון, אנו אוהבים להרגיש כאילו שאנו חיים באירופה. אבל ממצאים של מחקרים רבים כבר גילו שלתזונה המזרח תיכונית הקלאסית יש יתרונות בריאותיים. זו תזונה שעוזרת לשמור על בריאות וכן לחיות חיים יותר ארוכים. ואין ספק, חלב עיזים מהווה במשך דורי דורות מרכיב מרכזי בתזונה המזרח תיכונית. וזה כמובן לא הכל.

מחקר שפורסם לאחרונה ביפן חשף כי לחלב עיזים יש תרומה בריפוי דלקות והתגברות על זיהומים. מרכיבים שנקראים גנגליאוזידים, כך נמסר, מחזקים את מערכת החיסון וגם מסייעים לגוף לסלק רעלים שמצטברים. לחלב פרה, עם כל הפופולריות שלו, אין יכולת להציע את היתרונות הללו. נבדקה ההשפעה של חלב עיזים על חיידקים שונים, כרון בוטוליניום, כולרה ואחרים. חלב עיזים, שהושווה לחלב פרה, נמצא יעיל ואפקטיבי בנטרול החיידקים. חלב במקום אנטיביוטיקה, כך מסתבר, זה לא חלום אלא מציאות. ויש עוד. אם ישאלו אתכם מעתה מדוע חלב עיזים בריא יותר? תוכלו לומר בידענות שיש דבר נוסף. מחקר אחר גילה כי פצעים בפה עשויים להיווצר בשל השפעת ווירוסים מזיקים. האמונה העממית שחלב עיזים מרפא פצעים ואפטות קיבלה אישוש כאשר התברר שפעילות הווירוס יורדת לאחר החשיפה לחלב. את כל זאת, ניתן להוסיף לתוצאות המחקרים שמגלים כי לגוף האדם קל לספח את הסידן המגיע מתוך חלב העיזים. כך, הוא מועיל לחיזוק העצמות ומניעת בריחת סידן ואוסטאופורוזיס. החלב מספק לנו חלבון איכותי מאוד. וגם לגבי אחוזי השומן, מסתבר כי יש בשורה. יש בנמצא כיום מוצרים מחלב עיזים, מופחתי שומן.

דומה יותר לחלב אם

חלב עיזים, כך מסבירים המומחים, דומה בהרכבו לחלב אם. על כן, הוא קל יותר לעיכול, בריא יותר ומזין יותר. אז מהם יתרונות חלב העיזים, אם נרצה לסכם:

  1. מחזק את מערכת החיסונית.
  2. מסייע לגוף לסלק רעלים.
  3. מרפא פצעים בפה.
  4. תורם לעליה ברמת הסידן בגוף.
  5. נלחם בחיידקים מסוגים שונים.
  6. מספק חלבון בריא ותורם לאריכות ימים.

אם כן, בפעם הבאה שאתם מתלבטים בין סוגי החלב, גם אתם יודעים. לא רק שחלב עיזים בריא יותר, אתם גם יודעים מדוע.

פוסטים נוספים

סגירת תפריט